Høstens vakreste familietur

Barnevennlig «kløvtur» med hest lørdag 4 september fra Langedrag

I forbindelse med friluftsliv uka 2021 i Nore og Uvdal Kommune så arrangeres det lavterskel kløvtur med hest i regi av Langedrag Naturpark og Barnas Turlag for alle som har lyst lørdag 4 september.

Turen starter med oppmøte på ridebanen på Langedrag kl. 9.45. Turfølget tar med seg noen hester som vil bære noe bagasje i tillegg til å være ridedyr for de som måtte ønske underveis. Deltagerne som ønsker å sitte på hest underveis vil bytte på å ri og gå.

Målet for turen er å komme seg opp til Holmevannslærgret hvor det er fint for både folk og fe å ta en rast. Man har med egen matpakke for dagen???? Her er også mulig å ta en forfriskende dukkert.

Etter en times pause går vi videre på en runde tilbake til Langedrag og da Langedragssetrene. Vi regner med å være tilbake her ca kl 16.00. Her vil det da være mulighet for å være med på videre opplegg med overnatting (man har med eget telt eller lavvo) som vil være i regi av Barnas Turlag i Nore og Uvdal. Se mer informasjon under.

Denne turen koster 200kr pr person. For de som overnatter (se under) vil man få halv pris på inngang på Langedrag dagen etter. Informasjon om hva du trenger å ha med deg kommer etter påmeldingsfristen er gått ut.

Overnatting og «Kom deg ut dagen» med aktiviteter på Langedrag

Etter endt kløvtur på lørdag så samles de som vil overnatte på Langedragssetrene rundt kl 16.00/17.00. Man kan møte opp her uten å være med på kløvturen først. (For de som er på kløvturen kan man bære med seg telt og utstyr for overnatting når man går avgårde på kløvtur og legge fra seg når vi passerer Langedrags setrene så man slipper tilbake for å hente utstyr etter endt kløvtur.) Først vil vi rigge leiren med de telt og lavvoer som skal settes opp. Deretter blir det middags laging. Her kan man enten ha med egen mat og kokeutstyr, eller man kan bestille middag fra Langedrag som serveres på setervollen.

Utover kvelden vil det bli leik, moro og historiefortelling.

Neste dag spiser vi frokost (man har med det man trenger selv) og pakker ned leiren. Deretter vil det være mulighet for å bruke dagen på Langedrag med de aktivitetene som er mulig der. Man vil få 50% avslag på inngangsbilletten. Her får man mulighet til å fore reinsdyr, elg og rev fra hånden. Ulv, gaupe, villsvin får man lære mer om og se når de får mat. Det yrer av liv på tunet og mange husdyr man kan kose med. Det vil også være mulig å kjøpe seg ekstra tur inn til ulv, gaupe og revene. Om været tillater det kan man også prøve seg på hundekjøring!

For de som ønsker vil det også være mulighet for å gå seg en fjelltur eller fiske ved Rovetjern (fiskekort kan kjøpes på Langedrag).

Det vil bli felles lunsj ved gapahuken nede på Langedrag. Gilde spanderer pølser til lunsj på alle deltakerne (en pølse pr. person).

Påmelding og spørsmål kan rettes til marie@langedrag.no

Påmeldingsfrist er innen 1 september.

Aktivitetskalender

Åpent hver dag mellom kl 10-18, se program her

Aktuelt