SOMMERJOBBER 2023

Sommeren er høysesong her på Langedrag. Da er det mange som ønsker å besøke oss for en dag eller kanskje et weekendopphold. Vi har mange stillinger å fylle fra uke 25 til uke 33, disse ukene har vi også rideleir, aktivitetsleir og familieleir.

Er du interessert i jobb i en eller flere av disse sommerukene kan vi tilby flere interessante stillinger i et spennende miljø. På gården er det et myldrende dyreliv av våre ca. 20 forskjellige dyre- og fuglearter, deriblant hest, ku, geit, sau, gris, rådyr, reinsdyr, elg, fjellrev, rødrev, ulv og gaupe.

ER DU EN AV VÅRE SOMMERANSATTE?

Rideleir – instruktør

(vi har rideleir i uke 25, 26, 27, 28 og 29)

Vi har drevet rideleir på Langdrag i 40 år. Vi har et fast ukeprogram på rideleiren som ivaretar både god instruksjon på elevenes nivå og de sosiale behov, samt at det gir elevene et mangfold av opplevelser.

Sammen med ridelærer vil de 2 instruktørene inneha ansvar for rideleirelevene. Arbeidet som rideleir instruktør vil i hovedsak være:
Teoriundervisning og turridning med rideleirelever ·
Sørge for at elevene fungerer godt i gruppen ·
Delansvarlig for kveldsaktiviteter i peisestuen ·
Ellers et nært samarbeid med ridelærer.
For å søke på stilling må du være 18 år eller eldre, ha erfaring med barn og god hestekunnskap. Som instruktør har du bolig på stedet.

Stall/ kjøkken

For stillingen som stall-kjøkken er arbeidet delt mellom stallarbeid og kjøkkentjeneste. I stallen består arbeidet av møkking og fôring av våre 35 hester samt leieridning for dagsbesøkende, og som hjelper under rideundervisning for rideleiren. På kjøkkenet vil arbeidsoppgavene bestå av oppvask, av- og pådekking, rengjøring o.l. Stall og kjøkkentjeneste er fint fordelt i løpet av dagen. Som stall-kjøkken har en bolig på stedet sammen med andre i denne stillingen. Som en del av opplevelsen vil det være mulighet for rideundervisning på ridebanen sammen med andre to ganger i uken, og at du har muligheten til turridning noen av de andre dagene. For å søke på stillingen må du være 16 år eller eldre, og ha erfaring med hest.

Familieleirleder

For stillingen som familieleirleder vil arbeidsoppgavene i hovedsak være lede familieleiren gjennom leiruka fra mandag til fredag i alle aktiviteter, gjøre klart og forberede de ulike aktivitetene.

Familieleir er et 5 dagers tilbud for besteforeldre, tanter og onkler, foreldre eller andre som ønsker å ta med seg barn og oppleve noe sammen. På familieleiren får man kunnskaper, opplevelser og nærhet med dyr og natur. Deltakerne får ta del i livet på gården, innblikk i seterlivet, fjelltur og kanopadling osv. På våre nettsider finner du presentasjon av familieleiren og dens aktiviteter.

Erfaringer blant dyr og spesielt hest er nyttig. Tidligere kunnskaper om, og erfaring med ysting, kullstiftbrenning, plantefarging og generelt friluftsliv kan komme godt med. Du må være glad i å omgås barn, dyr og natur.

Du må være min. 18 år for å søke på stillingen, og som gjerne har noen lignende erfaringer fra før. Bolig på stedet eller i nærheten.

Kusk- ekstrahjelper

Kjøring med hest er populære aktiviteter for både voksne og barn på sommeren. I den forbindelse søker vi etter kusker.
Arbeidet vil i hovedsak være turistkjøring, og oppfølging av kjørehestene når det gjelder stell og seletøy. Det vil også kunne være andre oppgaver tilknyttet dyrestellet på Langedrag.

For å søke på stilling som kusk må du være over 18 år, ha generell god hestekunnskap, og spesielt god erfaring med kjøring av hest. Bolig på stedet eller i nærheten.

Hovslager – ekstrahjelper

Utover dette vil arbeidet som ekstrahjelp være oppgaver ut fra søkers erfaring, og da for eksempel kusk, lede rideturer i fjellet, dyrestell og forefallende arbeid.  Bolig på stedet eller i nærheten.

Gårdsarbeider/ hesteturguide – ekstrahjelper

I løpet av sommeren er det mange som kommer til oss for å delta på korte eller lengre  rideturer i fjellet. I hovedsak 1, 2 eller 3 timers turer. Vi søker deg som kan lede disse turene og gi våre gjester unike opplevelser fra hesteryggen.

Utover dette vil arbeidet som ekstrahjelp være oppgaver ut fra søkers erfaring, og da for eksempel instruktør på dyrepasser for en dag, klatreparkinstruktør, dyrestell og forefallende arbeid.

For å søke på stilling må du være over 18 år, ha generell god hestekunnskap og gjerne erfaring fra å lede rideturer. Erfaring med barn og unge er en fordel. Bolig på stedet eller i nærheten.

Butikk/ kafe/ kiosk/ renhold medarbeider

På Langedrag har vi om sommeren mange overnattingsgjester og dagsbesøkende på gården. Vi har en souvernirbutikk, kafeteria, bakeri og kiosker som betjener våre gjester.

Arbeidet vil i hovedsak være:

Salg av inngangs- og aktivitetsbilletter til dagsturister
Mottak av overnattingsgjester
Salg av souvenirer
Enkel matlaging og oppvask

Salg av kafe og kioskvarer

Påfylling av varer
Renhold av lokalene (dvs. vask av gulv, toaletter etc) og holde områdene rundt lokalene i orden (dvs. rydde,plukke søppel, samle inn oppvask etc.)
Renhold av soverom, ganger, garderober og toaletter.

For å søke på stillingen må du være 18 år.

Baker/ kjøkkenmedarbeider

Langedrag sitt bakeri sto ferdig i 2018 og vi har her en bakerovn hvor vi tilbereder ulike typer brød og søtbakst. I fjor solgte vi 9000 kanelsnurrer ut fra bakeriet og har målsetning om det dobbelte i år. Vi ønsker også i år å kunne tilby vår egen Langedragspizza fra bakeriet.

Arbeidet vil i hovedsak være:

Baking av brød, søtbakst og pizza

Forberede og smøre påsmurt til kafeen

Salg av kafe og kioskvarer

Enkel matlaging og oppvask

Påfylling av varer

Renhold av lokalene

For å søke på stillingen må du være 18 år

Renhold

Vi trenger medarbeidere som kan hjelpe oss å holde stedet rent og pent.

Arbeidet vil i hovedsak være:

Renhold av lokalene (dvs. vask av gulv, toaletter etc) og holde områdene rundt lokalene i orden (dvs. rydde, plukke søppel, samle inn oppvask etc.)
Renhold av soverom, ganger, garderober og toalettene

Oppvask på kjøkkenet

For å søke på stillingen må du være 16 år

For å søke på stillingene til Butikk/kafe/kjøkken/kiosk og renhold må du være 18 år eller eldre, være serviceinnstilt og trives med å jobbe i et hektisk arbeidsmiljø. Vi ønsker deg som har mye energi, godt humør og stor arbeidslyst. Vi ønsker oss en som er nøyaktig og som kan jobbe raskt og effektivt.
Det er også en fordel at du har erfaring fra bruk av kassaapparater og at du behersker engelsk muntlig.

Bolig – mulighet for å leie plass å bo i nærheten. Egen bil er en fordel for å gjøre transport fra og til arbeidet lettere, men er ingen forutsetning for å søke på stillingene.

ANNEN INFO

Flere opplysninger om rideleir, familieleir eller generelt om stedet finner du på våre nettsider. Skulle noen av disse stillingene være av interesse, tror vi at vi kan tilby en spennende og sosial arbeidsplass, blant et mangfold av to- og firbente.
Send søknad merket med adressen under. CV og bilde er ønskelig. Det er også ønskelig at søknaden inneholder opplysninger om hvilke uker du er tilgjengelig til å jobbe. Kun ikke-røykere er aktuelle i stillingene.

NB! Vi arrangerer ett døgns kickoff samling på Langedrag 2.-3. juni for alle som skal ha sommerjobb her 2023! Denne helgen må du sette av, og at du kan delta er et av kriteriene for sommerjobben. Vi setter opp transport fra tog på Nesbyen fredag kveld, og kjører ned til toget lørdag kveld. Langedrag gir kost/losji dette døgnet + mange spennende langedragsopplevelser. Transport utenom dette må du ordne selv. Vi blir kjent og gir hverandre den beste starten på samarbeidet. 

Søknadsfrist: 6.mars 2023.

Søknader og spørsmål til stillingene butikk, kafe, kiosk, renhold og baker/kjøkkenmedarbeider sendes odd-arild@langedrag.no

Søknader og spørsmål til alle de andre stillingene sendes til dyreavdelingen@langedrag.no

 • Søknadsfrist

  6. mars

 • Send søknaden til:

  For rideleir instruktør, stall/kjøkken, familieleirleder, kusk, hovslager, gårdsarbeider/ hesteturguide sendes søknaden til dyreavdelingen@langedrag.no 

  For butikk/ kafe/ kiosk/ renhold medarbeider og baker/ kjøkken medarbeider sendes søknaden til odd-arild@langedrag.no

 • Passer for

  En annerledes sommerjobb med unike opplevelser du vil huske for resten av livet!

  Langedrag er stedet for deg som trives med en travel arbeidsdag og muligheter til å fylle dagene med dyr og friluftsliv. Her kan lunsjpausene brukes inne hos ulvene og kveldene på rideturer, og mange får venner for livet i løpet av sommeren.