Reis tilbake i tid, bli med på seterdag og opplev stølslivet slik det var i gamledager

Bli med å gå sammen med geiteflokken og kløvhesten til seters. Vel oppe på setra vil du få være med å lage kullstifter – det man tegnet med før i tiden. Man lager einerlåg, mjølkekaker og hjemmelaget ost – hvordan smaker det? Inne i seterbua samles man til historiefortelling om seterlivet før i tiden. Ellers kan man leike i bekken, spikke, kose med geiter og hester og leike rundt i det vakre området.

Turen opp går igjennom et gammelt seterlandskap med fire setrer som har vært brukt siden 1725 og frem til midten av 1900 tallet. Fra tunet på Langedrag er det bare 1,5 km å gå. Om man trenger å trille barnevogn eller av spesielle årsaker må kjøre opp, så går det en grusvei helt opp til setra vår. Trenger du skyss kan du avtale det med oss.

Ta kontakt på post@langedrag.no om du ønsker å booke tur for din gruppe.
OBS! Det må være minimum 10 påmeldte for at vi har seterdagen. Vi kontakter deg for å finne en annen dag eller tidspunkt om det ikke blir nok påmeldte.

Visste du at?

Støl og seter betegner i dag én og samme driftsform, men slik var det ikke i vikingtiden. Seter kommer fra norrønt setr som betyr sete, bosted eller tilholdssted. Støl går tilbake til gammelnorsk stǫðull, en plass der buskapen ble samlet og melket.

Fjording med utsikt

  • Seterdag