Bli med på hundekjøring i vakre høstfarger

Høsten er en veldig viktig tid for handlerne og huskyene våre! Etter en varm sommer med lite trening, skal det nå legges grunnlag for vinter-sesongen! Vi tilbyr derfor forskjellige aktiviteter, ut ifra hva man ønsker å være med på.

Hundekjøring

Huskycamp

Er hunden menneskets bestevenn? Våre hundekjørere svarer klart og tydelig ja! Gjennom huskycampen vil de ta deg med inn i trekkhundenes historie, hvorfor begynte man egentlig med hundekjøring? Hvor lenge har vi mennesker drevet med hundekjøring, hvor langt kan en hund løpe og hva brukes de andre polarhundene til?

Alt dette vil du lære samt få kose masse med alle hundene i kennelen! Og hvem vet, kanskje er det noen hunder som slippes i løsgård eller som skal ha mat?

Denne aktiviteten kan du booke ved å klikke her.

15 – 20 minutters runde

Trekkhundene er avlet for å løpe og elsker denne jobben, og lar ikke mangelen på snø stoppe dem. Hundene er klare til å trekke på grusveiene rundt tjernet under høstens opptreningen mot vinterens store eventyr over de snødekte vidder.

For de fleste aktiviteter håper man på strålende sol, men for hundekjøring på barmark ønsker vi oss kulde, overskyet og regn! For hundekjøringen er helt avhengig av været, da det må være kjøligere enn 12-13 grader. Er det varmere har vi for hundenes helse, ikke anledning til å gjennomføre hundekjøringen.

Denne aktiviteten kan du booke ved å klikke her. 

Prøv deg som hundekjører – bli med på høsttrening med eget spann!

Gjennom høsten legges grunnlaget for en sprek vintersesong med huskyene på Langedrag. Fra august starter man rolige treninger også øker man etter hvert som dagene blir kaldere – og til slutt har man topptrent spann når snøen kommer.

Dette kan være et grisete arbeid, men kanskje midt i blinken for deg som vil vite hva det virkelig kreves for å være en hundekjører. Det passer for alle hundeelskere. Denne dagen lærer du mer om treningsopplegg, hvordan man setter sammen et godt spann og hvordan man lærer opp ledere, unghunder osv.

Denne aktiviteten kan du booke ved å klikke her.