Butikkleder søkes

Hvordan utvikle en butikk til å selge mer, når man egentlig vil spare verden fra mer forbruk?

Har du noen tanker om dette, og erfaring fra butikkdrift håper vi at du vil lese videre….

Langedrag Naturpark har en butikk som i dag tilbyr klær (produsert kun for salg hos oss), kosedyr, suvenirer , postkort, kart, litt interiør saker og diverse praktiske remedier (tannbørster etc) . Butikken har vært mer eller mindre lik i 20 år og vi ønsker å se på hvordan vi kan utnytte plassen bedre, inspirere gjesten mer og øke inntjeningen på denne delen av driften.

Alt som vi har i butikken i dag er nøye plukket ut med tanke på minst mulig klimaavtrykk og kvalitet på varene. Dette er viktig forutsetning for vareutvalget, og vi kan kanskje bli enda bedre. Vi tror også det finnes andre produkter som kan være populære blant gjester, men som er enda bedre for planeten.

Butikken ligger inntil resepsjonen og salg av inngangsbilletter. En oppgave blir å se på effektiv flyt av varer og kunder mellom butikk og billettsalg.

Dette trenger vi hjelp til. Derfor søker vi etter en person med butikkerfaring, gjerne fra flere forskjellige bransjer, og med et hjerte som brenner for natur og miljø. Vi vet det kan være motsetninger mellom å øke fortjeneste og minske forbruket og kjøpepresset – men vil gjerne finne en medarbeider som synes denne utfordringen er motiverende og inspirerende.

Vi leter etter en som: 

 • har stor gjennomføringsevne og evne til å jobbe selvstendig og skape fremdrift i prosjekter
 • ser muligheter der andre ser begrensninger og lar seg motivere av «det umulige»
 • kjenner godt til butikkdrift, spesielt kunnskap om vareplassering
 • har erfaring fra forskjellige typer butikker og vet mye om kundeadferd
 • har en viss innsikt i leverandørkjeden, leveringstid mm
 • er ydmyk for erfaringer gjort gjennom 40 års butikkdrift samtidig som dette ikke skal stoppe fornying og fremdrift
 • være tett på driften i butikken ved å jobbe i butikken selv og lære opp sesongansatte
 • har du i tillegg erfaring med netthandel er det positivt. Det er på sikt planer om å utvikle nettbutikk ??

Vi kan tilby:

 • en stilling du kan være med å forme. Vi er åpne for 50-100% stilling, fast ansettelse, sesongarbeid kombinert med annen jobb, innleid i engasjement eller en annen løsning som passer deg og ditt liv. Dette finner vi ut av sammen.
 • et spennende prosjekt i en tradisjonsrik bedrift
 • et godt arbeidsmiljø og muligheter for å bli godt kjent med aktivitetene og konseptet Langedrag er åpent hele året og tilbyr naturpark, gårdsdrift , leirskole , innkvartering og kafe/servering
 • muligheter til å bo på gården hvis det er ønskelig, ellers hjelper vi gjerne med å finne bolig i nærheten om du ikke allerede bor her

Om arbeidsplassen

Langedrag Naturpark er en bedrift som har gitt unike møter mellom mennesker og dyr siden 1978. Gjennom årene har besøksantallet økt jevnt og trutt og vi har gjennom et år ca 60 000 mennesker innom parken på dagsbesøk, overnatting eller leirskole.

Alle disse er innom resepsjon/butikken vår og vi har et stort potensiale i å få mer ut av kundemøtene som skjer her.

Langedrag har pr. i dag 25 årsverk i vintersesongen og hele 50 ansatte om sommeren. Størst besøk har vi om sommeren, og da er også «trøkket» på butikken størst.

Langedrag er tuftet på sterke verdier rundt natur- og miljøvern. Vi tror at dersom du lærer mer om naturen og dyrene, vil du også være med å ta vare på det. Derfor er læring og møte mellom menneske og dyr noe av det viktigste vi skal formidle. Besøket på Langedrag skal utvikle gjesten og bidra til større bevissthet og kjærlighet til alt vi har rundt oss.

Høres dette ut som noe du vil være en del av? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg!

Spørsmål om stillingen kan rettes til Mari på telefon 402 15 662 eller mail mari@langedrag.no

Har du lest helt hit, og tenker at dette høres veldig spennende ut, da må du bare skyndte deg og sende oss noen ord om hvorfor det er akkurat du som skal være med å utvikle Langedrag sin butikk, til e-post mari@langedrag.no – vi tar en prat med alle aktuelle kandidater fortløpende.

For ordens skyld har vi søknadsfrist 1. august – men vi vil gjerne komme i gang så fort som mulig, så vi gleder oss til å høre fra deg med en gang!

 • Søknadsfrist

  Så fort som mulig!

 • Stillingsprosent

  Vi er åpne for 50-100% stilling, fast ansettelse, sesongarbeid kombinert med annen jobb, innleid i engasjement eller en annen løsning som passer deg og ditt liv. Dette finner vi ut av sammen.

 • Har du spørsmål?

  Ring gjerne Mari på tlf 402 15 662

 • Passer for

  Deg som har mye, og variert erfaring fra butikk. Gjerne forskjellige type butikker og butikker hvor innhold og presentasjon er viktig.