Ulv

Over 40 år med ulvekunnskap!

Langedrag har i dag 4 ulver. De eldste gutta heter Gard og Snorre – de er brødre, men i to forskjellige kull. De er 13 og 14 år. Noe som tilsvarer ca 100 år i menneskeår. Det er mye for en ulv, men for ulver som har god tilgang på mat og stell har de en god pensjonisttilværelse på Langedrag. Alle gutta er født i parken.

Du kan få booke ulvegårdsbesøk og være med inn til disse tre om du vil.

Vinteren 2022 fikk Langedrag et nytt avlspar for å starte nye linjer. Hannulven Loke kom fra Kristiansand dyrepark og tispa Sigyn kom fra Namskogan familiepark og skal være starten på nye linjer på Langedrag. Vi har i over 40 år vært med i det europeiske avlssamarbeidet som jobber for å bevare en genetisk variasjon i europeisk ulv. Nå venter vi spent på om Loke og Sigyn blir så glad i hverandre at de danner et par og får ulveunger.

Ulv er et hundelignende rovpattedyr og en av fire kjente ulvearter i verden i dag. Størrelse og vekt varierer i henhold til både geografisk spredning og underart. Kroppen er langstrakt og slank med lange lemmer og en lang og busket hale. Labbene er store (også sett i forhold til dyrets størrelse) og runde. Hodet er relativt smalt og har et langt og spisst snuteparti med kraftige kjever. BFQ (bitestyrkekvotienten) er målt til 136 for dyr med en kroppsvekt på cirka 35 kg, noe som er betydelig. Øynene er normalt gulbrune og ørene triangulære og stående. Den strittende pelsen i ansiktsregionen gir hodet et mye større inntrykk enn hva det egentlig har. Dekkhårene i pelsen forøvrig er slette og glatte og står noe ut fra kroppen. I visse regioner utvikler ulven tett isolerende underull vinterstid, avhengig av klimaforholdene.

Normalt blir ulv ca. 70-80 cm høye og omkring 30-50 kg tunge, men det finnes og underarter som er både større og mindre. Den norske underarten har en gjennomsnittsvekt på ca. 40 kg som voksen. Tispene oppnår normalt 87-98 % av hannens kroppslengde og veier omkring 80-85 % av hannene. I vill tilstand lever ulven i ca. 4-8 år (3-4 i Norge), men i fangenskap kan den bli nærmere 16 år gammel. -Wikipedia

Visste du at?

Ulver er monogame, og lever i livslange parforhold med hverandre.

Fjording med utsikt

Bli med inn til ulvene våre

Ulvegårdsbesøk er en mektig opplevelse du aldri vil glemme

 • Latinsk navn

  Canis Lupus

 • Familie

  Hundefamilien

 • Rase

  Ulv

 • Vekt

  ca 40 kg

 • Alder

  3-4 år i vill tilstand

 • Farge

  gråbrun sommer og gråhvit vinter