Fjellrev

Fjellrevene våre

Fjellrev, også kalt polarrev, er en nær slektning av rødreven og finnes over hele den arktiske tundraen. Den har mindre kroppsstørrelse enn rødreven, men er bedre tilpasset et arktisk liv i kulde. Fjellreven har en sirkumpolar utbredelse i alle arktiske tundrahabitater og på Svalbard forekommer fjellreven spredt over nesten hele øygruppen. Fjellrev er både predator og åtseleter.

Fjellrev på fastlands-Norge gikk sterkt tilbake fra midten av 1800-tallet og sliter den dag i dag. Endringer i smågnagerdynamikken og ekspansjon av rødrev regnes som de viktigste årsakene til nedganen i dag, men det er flere faktorer som spiller inn. Bestanden er så liten at arten er kritisk truet og på Rødlista. Fjellrev i Norge er helt avhengig av tiltak for å komme tilbake til et bærekraftig nivå og tiltakene utføres gjennom forskningsprosjekter.

Fjellrevene på Langedrag er veldig sosiale og er glade i å få besøk. Hos oss får du være med inn til fjellrevene og gi de mat ifra hånda!

Visste du at?

Fjellrev, også kjent som polarrev og arktisk rev, samt som pelsvariantene hvitrev og blårev, er et lite rovpattedyr i hundefamilien, og arten tilhører reveslekta

Fjording med utsikt

Opplevelser med fjellrevene våre

Hos fjellrevene kan vi tilby morsomme aktiviteter!

På revecamp vil du komme enda tettere på våre fjellrever og rødrev. Er du heldig får du Langedrag sin legendariske revemassasje av ivrige fjellrever. Du får lære hvordan reven bor og hva som gjør at fjellreven er truet ute i sitt naturlige habitat. Alt dette mens de nysgjerrig leker rundt oss.

Revecamp passer for alle uansett alder og er like morsomt for både liten og stor!

 • Latinsk navn

  Vulpes lagopus

 • Familie

  Hundefamilien – Canidae

 • Vekt

  Hanndyr: 3,2 kg – 9,4 kg
  Hunndyr: 1,4 kg – 3,2 kg

 • Drektighetstid

  52-54 dager

 • Alder

  3 – 16 år

 • Farge

  Sommerpels: gråbrun
  Vinterpels: hvit

 • Spesielle særtrekk

  Fjellreven finnes i to fargevarianter, hvit og blå. Hvitreven er ensfarget hvit om vinteren med unntak av noen mørke hår på haletuppen, mens sommerpelsen er gråbrun på rygg/lår og gulhvit på buk/sider. Blåreven er ensfarget hele året. Om vinteren varierer den fra mørkebrun til lys blågrå (pelsen blekes ofte av solen), og sommerpelsen er sjokoladebrun.

Barnas Fjordhestlag