Alaska Husky

Våre spreke huskyer!

Alaska husky er spesielt avlet til å være en god sledehund og har en god blanding av forskjellige raser for å oppnå dette. På Langedrag har vi 30 Alaska Huskyer og 2 Siberian Huskyer. Siberian husky er en egen hunderase, og er en polar spisshund. Hundene bruker vi spesielt til hundekjøring om vinteren, men også om sommeren kjører vi med vogn. Om sommeren tar vi også med gjester på fjellvandring med egen hund.
På høsten starter treningen mot ny vintersesong, da begynner man rolig i august og øker på treningsmengden utover høsten. Huskyen er en toppidrettsutøver som trives best med å få springe og trekke. Samtidig er den utrolig glad i mennesker og kan kose i timevis, disse to egenskapene gjør huskyen til en veldig populær hund.

Blir du med oss på hundekjøring, fjellvandring, huskycamp eller høsttrening så vil du få lære mer om den unike huskyen. Du får se hvor godt den jobber sammen i flokk og det er fint å se kontrastene mellom hvilke egenskaper den har arvet etter ulven og hvilke egenskaper den har fått som husdyr og bruksdyr for mennesker. Er du av de som er ekstra fasinert av denne allround hunden så anbefaler vi sterkt en Huskycamp hos oss. Da får du være med å stelle, kose og lære mer om disse gode vennene våre.

Sover du hos oss er du hjertelig velkommen til å være med på morgenstell før frokost. Da hersker det en helt spesiell stemning i hundegården når hundene møter deg og en ny dag med stor glede.

Visste du at?

Alaska Husky er pattedyret som har rekorden i å kunne løpe lengst på kortest tid. Det finnes raskere og mer utholdende dyr – men ingen kan opprettholde så stor fart over så lange distanser som huskyen.

Fjording med utsikt

Opplevelser med huskyene våre

Hundekjøring er en stadig mer populær idrett og aktivitet. Hos oss kan du få prøve å kjøre sleden helt selv på vinterstid. Resten av året har vi også mange hyggelige aktiviteter som du kan oppleve med våre huskyer.

Men vær OBS – Alaska Huskyen liker best kalde temperaturer, derfor kan noen av våre vår- og sommeraktiviteter bli avlyst i siste liten eller flyttet til kveldstid. Mens vi gjerne ønsker at du er tidlig ute for å booke vår vinter-hundekjøring, er det ikke alltid våre sommeraktiviteter ligger tilgjengelig før vi vet mer om været denne dagen.

Huskycamp er det aldri for varmt til – den går hver dag hele året!

Alaska husky er en mellomstor til stor polarhund med ypperlige trekkhundegenskaper. Den mangler internasjonal anerkjennelse som egen hunderase fra de store stambok-registerene og er derfor ansett som en blandingshund. Dette er en hundetype som opprinnelig stammer fra Alaska og det nordlige Canada.

Den opprinnelige alaskahuskyen kan sies å ha vært et resultat av krysninger mellom ulike inuithunder (polare urhunder). Når den oppsto er uklart, men den opprinnelige typen er nok svært gammel. Dagens hunder er imidlertid også iblandet blodslinjer fra sibirsk husky, fuglehunder og mynder (kanskje også fra andre typer), for at de opprinnelige hundene skulle bli lettere og hurtigere. Blandingsforholdet mellom de ulike rasene som inngår er ukjent og varierer trolig også i ulike linjer. Man antar imidlertid at både pointer, vorstehhund og greyhound inngår. Hunder av mer opprinnelig type benevnes gjerne som «Pure Athabascan breed» i Amerika.

Alaska husky er en typisk brukshund og trives best når den kan jobbe hardt. Den egner seg ypperlig som sledehund og den tåler stor belastning når den er godt trent, herunder også store variasjoner i temperatur og værforhold. De fleste konkurransekjørere foretrekker tisper mellom 20 og 23 kg og hannhunder mellom 22 og 26 kg. Hunder med gode poter og som kommer seg raskt etter anstrengelser blir favoriserte. Huskyen har også gode egenskaper som kløvhund og familiehund.

 • Latinsk navn

  Canis lupus familiaris

 • Rase

  Alaska Husky er ikke en anerkjent rase i dag, men brukes likevel over hele verden for blandingshund med typiske polare trekk. Tykk pels, store poter, stor lungekapasitet og størrelse 18-28 kg er vanlige kjennetegn.

 • Familie

  Hundefamilien – Canidae

 • Vekt

  Stor variasjon, men gjerne fra 18-28 kg

 • Hundetype

  spisshund og blandingshund

 • Alder

  10 – 12 år

 • Farge

  Alle mulige farger og fargekombinasjoner er mulig. Pga. tett slektskap til Sibirian husky er det ikke uvanlig å se Alaska husky med blå øyne.